Nosework.

Nosework er en ny hundesport i Danmark. Her skal hunden finde tre forskellige dufte i forskellige miljøer. Nosework er for alle typer hunde store som små på tværs af racer. Selv hunde som har besvær med at være tæt på andre hunde kan være med, da man arbejder med en hund ad gangen.
I nosework lærer vi hunden at bruge næsen og lægger stor vægt på at udvikle hundens eget initiativ i søgearbejdet. Som fører skal du lære at "læse" din hund. så du ved, hvornår og hvor den har fundet færten. Nosework er således ritig god stimulering for hunden og meget befordrende for samarbejdet mellem hund og ejer.
I de officielle regler for nosework i Danmark under DKK indgår duftene Lavendel, Eucalyptus og Anis i form af æsteriske oljer.
Ligesom med alt andet træning er det vigtigt at starte fra bunden, hvor hunden lærer det grundlæggende søgearbejde.

På begynderkurset arbejder vi med hundes søg, hvordan vi håndterer duftene, og starter grundtræningen med den første duft (lavendel).

På fortsætterkurset arbejder vi med at læse hunden og lærer forskellige teknikker til spændende lavendelsøg.

På "på tur" holdet træner vi på Lavendel i forskellige miljøer rundt om i Hadsten og omegn.
Der er ingen aldersbegrænsning på disse hold; men hundene skal kunne sidde i bilen.<---- Find aktuelle tilbud om Nosework træning i menuen til venstre under hold


NYT lige nu:

Nyt begynder hold starter 27/1