Nosework.

Nosework er en ny hundesport i Danmark. Her skal hunden finde tre forskellige dufte i forskellige miljøer. Nosework er for alle typer hunde store som små på tværs af racer. Selv hunde som har besvær med at være tæt på andre hunde kan være med, da man arbejder med en hund ad gangen.
I nosework lærer vi hunden at bruge næsen og lægger stor vægt på at udvikle hundens eget initiativ i søgearbejdet. Som fører skal du lære at "læse" din hund. så du ved, hvornår og hvor den har fundet færten. Nosework er således ritig god stimulering for hunden og meget befordrende for samarbejdet mellem hund og ejer.
I de officielle regler for nosework i Danmark under DKK indgår duftene Lavendel, Eucalyptus og Anis i form af æsteriske oljer.
Ligesom med alt andet træning er det vigtigt at starte fra bunden, hvor hunden lærer det grundlæggende søgearbejde.
Du vil på begynderkurset lære, hvordan du arbejder med hundes søg og intensitet, hvordan du læser din hund, håndterer duftene, og starter grundtræningen med den første duft (lavendel).
På fortsætterkurset arbejder vi med lavendelsøg i forskellige miljøer og hunden skal have deltaget på et begynderkursus eller kunne markere for lavendelduften.
Der er ingen aldersbegrænsning på dette hold; men hundene skal kunne sidde i bilen.<---- Find aktuelle tilbud om Nosework træning i menuen til venstre under hold


NYT lige nu:


Nyt fortsætter hold starter Mandag 6. januar,
se mere Herog
begynderhold Tirsdag 7. januar
se mere Her